ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!

2014-09-12 15:37

1) Παιδιά μην διαβάζετε τελευταία στιγμή, όσο μπορείτε να είστε προνοητικοί 

Σύνηθες λάθος-που το έκανα κι γω-πολλόι μαθητές κάνουν ό,τι είναι να κάνουν τελευτία στιγμή, όταν πλέον συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν χρόνο! Για να μαθαίνετε και να θυμάστε καλύτερα αυτά που μελετήσατε, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα εάν κάνετε σταδιακά επαναλήψεις με τακτικές περιόδους διαβάσματος, όσο δύσκολο και κουραστικό κι αν σας ακούγεται αν το δοκιμάσετε θα έχετε σίγουρα θετικά αποτέλεσματα.

2)Ξεκούραση, ύπνος, συγκέντρωση, καλή διατροφή

 Σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την πορεία του διαβάσματος! Ο καλος ύπνος και η σωστή διατροφή θα σας εξασφαλισουν καλύτερη συγκέντρωση και πιο γρήγορα αποτέσματα εκμάθησης! Μην ξεχνάτε το διάβασμα και η μάθηση θέλουν ενέργεια και κόπο!

3) Οργανώστε την ύλη που πρέπει να μελετήσετε και να αφομοιώσετε

Συγκεντρώστε κι οργανώστε την ύλη σας και προσπαθείστε να τη χωρίσετε σε όμοια μέρη. Αυτό θα σας βοηθήσει και για τις εξετάσεις!!

4) Ελέγξτε από μόνοι σας τον εαυτό σας

Κλείστε τα βιβλία και τις σημειώσεις και προσπαθείστε με απλες ερωτησούλες να τεστάρετε τον εαυτό σας.. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει κι ένα ακόμη δικό σας άτομο που φυσικά δεν ντρέπεστε!

5)Νοητικη απεικονιση νέων πληροφοριών 

 Πολλοί μαθήτες μπορούν και καταγράφουν στη μνήμη τους γραφικές παραστάσεις, εικόνες κεφαλαίων κι οποιαδήποτε άλλη μορφή κι έτσι διευκολύνονται να θυμούνται καλύτερα τις ενότητες και τις πληροφορίες. Προσοχή η μηχανική αποστήθιση που δυστυχώς ειναι απαραίτητη ειδικά στα φιλολογικα μαθήματα πλεον δεν είναι καθόλου ορθή εκπαιδευτική μέθοδος!! Αλλα δυστυχώς δεν μπορούμε να την αποφύγουμε!!

 Χωρις άγχος λοιπόν με καλή θέληση κι οργάνωση θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε κ εσείς κι οι γονεις σας!!! :) :)

Μαρία Πετ. Στεργίου